För publik

Publik

Lag-SM är Sveriges största ungdomstävling med islandshästar. Tävlingens ledord är sportmannamässighet och god ridning. Det är en händelserik helg med många unika grenar som inte rids så ofta i Sverige. Det gör av stora krav ställs på lagets och hästarnas mångsidighet och anpassningsförmåga.


Förutom de vanliga islandshästgrenarna som tölt, pass, fyrgång och femgång tävlar man även i grenar som flagglopp, show och terräng.


Som publik kostar det ingenting att besöka denna tävling. 


Om tävlingen

Lag-SM för islandshästar är en fartfylld tävling där ungdomar från hela Sverige gör upp i tretton spännande grenar. Tävlingen är för ungdomar mellan 9-21 år. Lagen består av fyra eller sex ekipage, samt en till två reserver. Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet under våren och det är de fjorton bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.


Tävlingsgrenar

Ryttarna tävlar i 13 olika grenar. Grenarna är både vanliga islandshästgrenar, men det är även många specialgrenar som kräver sort sammarbete mellan häst och ryttare. 


Grenarna är: Tölt T5, Tölt T6, Tölt T7, Fyrgång V3, Fyrgång special V4, Femgång F2, Speedpass, Flagglopp, Dressyr, Terräng, Trail och Smali.

Lagen tävlar även i en lag-show. Lag-showen är både spännande och rolig, någonting man inte vill missa.


Marknadsgata

Under tävlingshelgen kommer det finnas möjlighet till att shoppa häst- och ridutrustning vid tävlingen. Utställare från olika företag besöker oss.  


De utställare som besöker oss är: Smedkullens Wellnes, Höjens Hästhälsa, Djurdesign, Hestamann Ridsport, tolt.nu samt Omhälla Islandshästar


Mat på tävlingsplatsen

Det finns möjlighet att köpa både varm mat, smörgåsar och gott fika på tävlingsplatsen. Vill man ta med sig lite matsäck går det bra.Programblad lag-SM 2019

Skriv gärna ut programbladet, eller spara ned det på telefonen!

Tidsprogram

Fredag
Första start: 9.00
Dressyr FS1, Grupp 1
Paus (15 min)
Dressyr FS1, Grupp 2
Genomgång, Terräng CR1
Genomgång, Smali
Lunch (45 min)
Invigning
Smali
Paus (15 min)
Terräng CR1

Lördag
Första start: 8.00
Femgång F2
Fyrgång V3
Tölt T5
Paus (15 min)
Tölt T6
Tölt T7
Genomgång, Trail TR1
Lunch (60 min)
Flagglopp FR1
Paus (15 min)
Trail TR1

Söndag
Första start: 8.00
Speedpass
Paus (15 min)
Fyrgång special V4
Lag-show, Grupp 1
Lunch (60 min)
Lag-show, Grupp 2
Prisutdelning

Kontakt

lagsmislandshast@gmail.com

Hitta till tävlingen

Örsta Kulle
Sånnersta
69 291 Kumla

Har du frågor gällande lag-SM går det utmärkt att ställa dessa via vår facebook-sida eller genom att skicka oss ett mejl. Vi svarar på alla meddelanden så fort vi kan.